• WhatsApp (0542) 528 08 96
  • mebozeldanismanlik@gmail.com

Kurs Merkezi Açma Evrakları Nelerdir

Kurs merkezi tabiri günümüzde karşılığı kişisel gelişim kursu veya özel öğretim kursu olarak belirlenen kurslardır. Yani tabiri yerinde söylersek Kurs merkezi olarak bir kurum ruhsatı alınamamaktadır. Kurs Merkezi açmak isteyen girişimci bir kişisel gelişim kursu açmak veya bir özel öğretim kursu açmak durumundadır.

Kurs Merkezi açmak isteyen girişimcilerin, kişisel gelişim kursu açmak istediklerini bilmeleri gerekmektedir. Bu durumda kurs merkezi açmak isteyen girişimci , kişisel gelişim kursu açacağından, kişisel gelişim kursu açmak için gerekli koşuları ve evrakları tamamlayarak milli eğitime başvuru yapmak durumundadır.

KURS AÇMA EVRAKLARI

Kurs açmak için yapılacak işlemlerden bir tanesi de yangın raporu almaktır. Avcılarda yabancı dil kursu açmak isteyen girişimcilerin yangın raporunun başvuruşunu yapmak için Beylikdüzü nde bulunan Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına başvuru yaptım. Yangın raporu almak için yapılan başvuruya ya şirket sahibi gerçek kişi yada vekalet belgesi ile başka bir kişi sadece burada başvuru formunu doldurarak bir sonraki hafta gelecek memurları beklemeye başladık. Genel itibarıyla kurs açma noktalarında var olan yangın yönetmeliğini bildiğimden, zemin katında 150 metrekareden küçük ve 50 kontenjandan az olduğu için 2. çıkış istenmediğini biliyordum. Yangın raporu için memur gelmeden 6 kiloluk yangın tüpü, yön levhaları, ikaz butonlarını taktırmıştık. Ancak bilmemiz gereken bir şeyi bugün net öğrenmiş olduk. Yani kurum açılacak yerde ocak kullanılıyorsa gaz kesme sensörü diye bir aparatın olması gerekiyormuş ama bu bizim açmak istediğimiz yerde mevcut değildi. Raporumuz olumsuz yazıldı. Tekrar eksiğimizi giderdikten sonra başvuru yaparak raporumuzu 3 hafta sonunda almış olduk.

Kurs açmak için atılacak adımlardan bir başkası olan çevre sağlık raporu alma işlemini bir sonraki yazımda sizlere anlatacağım.

KURS AÇMA EVRAKLARI

Kurs açmak için hazırlanması gereken evraklarla alakalı ilk adım olan numarataj ile alakalı anlatımda bulunacağım. Kurs açmak isteyen girişimcinin resmi olarak ilk başvuracağı kurum belediyeler olacaktır.

Bugün avcılarda açmak istediğim kursa ait numarataj belgesini almak için Avcılar Belediyesine gittim. Burada imar ve harita müdürlüğü bu belgenin alınabilmesi için bir form doldurmamı istedi. Ayrıca başvuru esnasında yanımda olması gereken evrakları istedi. Ben daha önceden hazırlıklı olduğum için , benden isteyecekleri tapu fotokopisi, kira kontratı, vergi levhası ve vekaleten bu işi yaptığım için vekalet belgesini doldurmuş olduğum başvuru formuyla beraber memur arkadaşa ilettim. Başvuru kaydımı yaptıktan sonra bana başvuru numaramın yazdığı bir numara verdiler ve 1-2 gün sonra evrağımı alacağımı söylediler.

Yapmış olduğum bu ilk adım ile kurs açma işleminin ilk resmi evrağını almış oldum.

Kurs açmak için yapılacak ikinci resmi başvuru olan yangın önlem raporu alınması konusunda bir sonraki yazımda sizlere yardımcı olacağım.

Bizleri takip etmeyi unutmayın…

KURS AÇMA ŞARTLARI 2020

Günümüz eğitim sistemi, çalışma hayatına eleman yetiştirme ve özel yeteneklerini geliştirmek için var olan bilgilere ulaşım esnasında okulların yeterli olmadığı bölümlerde özel kurumlardan takviye eğitim almak durumunda kalabiliyoruz. Bu takviye eğitimlerin verilebilmesi için Özel kurslar, kişisel gelişim kursları, özel yetenek kursları, mesleki gelişim kursları ve rehabilitasyon kursları bunların için bazılarıdır.

Bu bağlamda kişisel gelişim kursu açma şartları, özel yetenek kursları açma şartları, özel mesleki gelişim kursu açma şartları ve özel öğretim kursları açma şartlarına uygun işlemlerin yapılması gerekiyor.

Girişimcilerimizin milli eğitime bağlı açmak istedikleri bu kursların açılabilmesi için gerekli bütün işlemlerin yapılması noktasında bizleri arayarak yardım isteyebilirler.

ÖZEL KURSLARDA RUHSAT ALMA İŞLEMLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı kurum açma standartlarının en güncel haline göre kurs açma ve kurs ruhsatı alma işlemleri konusunda sizlere yardımcı olmak istiyorum. Kişisel gelişim kursu açmak ve kişisel gelişim kursu ruhsatı almak, müzik kursu açmak ve müzik kursu ruhsatı almak, resim kursu açmak veya resim kursu ruhsatı almak, dans kursu açmak veya dans kursu ruhsatı almak, bale kursu açmak veya bale kursu ruhsatı almak, açık öğretim kursu açmak veya açık öğretim kursu ruhsatı almak, matematik kursu açmak veya matematik kursu ruhsatı almak, anaokulu açmak veya anaokulu ruhsatı almak, meslek kursu açmak veya meslek kursu ruhsatı almak isteyen girişimcilerin bu süreci yönetmeleri bizim ile beraber çok kolay olacaktır.

KURS AÇMA İŞLEMLERİ VE RUHSAT ALMA İŞLEMLERİ

Özel kurs açma işlemleri, özel kişisel gelişim kursu açma işlemleri ve özel kurs açma ruhsat alma işlemleri gerçekleştirmek için gerekli işlemlerin bütününü anlatarak bu konuda girişimcilik yapmak isteyen kişilere yardımcı olacağım. Özel kurs açma işlemleri ve kurs ruhsat alma işlemlerininin başında binanın uygunluğunun tespiti yapılmalıdır. Özel kurs açılacak olan bina da bina yapısı ve binanın depreme karşı dayanıklılığının belirlenmesi gerekiyor. Yine kurs açılacak binanın tapusu ve yapı kullanım belgesine ihtiyaç duyulacaktır. Kişisel gelişim kursu açılacak binanın merdiven genişliği, acil yangın çıkışları ve merdivenleri, tuvalet sayısı ve tuvaletlerin engellilerin kullanımına uygunluğu, derslik olacak odaların pencereli olmalarının uygunluğu vesaire işlemlerin uygunluğu tespit edilerek binanın kurs ruhsatı alınmasına uygunluğunun tespiti yapılır.

Kurum açılacak binanın uygunluğunun tespitiyle beraber kurs açılacak binaya ait belediyeden numarataj belgesi alınır.

Kişisel gelişim kursu açmak istediğimiz binaya ait kurum içindeki bütün birimlerin ve ölçülerinin belirtildiği yerleşim planı hazırlanır.

Kurs açmak istediğimiz binaya ait kurs deprem raporu veya kurs teknik raporu yetkili inşaat mühendislerini onayı ile hazırlanarak, kurs açma evraklarının içine eklenir.

İlgili kurumlardan alınmış olan yangın raporu ve sağlık raporları temin edilerek kurs açma dosyası hazırlanır.

ÖZEL KURS AÇMA ŞARTLARI

Milli Eğitim Bakanlığı, bireylerin tercihleri doğrultusunda okul dışı eğitim alma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik farklı çözüm yollarının üretilmesi için özel öğretim kursu, kişisel gelişim kursu, meslek edindirme ve mesleki gelişim kursu ve yetenek kursu başlıklarında yeni kurs tanımları getirdi. “Tanımlar” başlığı altına, bilim grubu, özel öğretim kursu, kişisel gelişim kursu, meslek edindirme ve mesleki gelişim kursu, yetenek kursu, ders yılı ve öğretim yılı ibareleri eklendi.

Kişisel gelişim kursları, kişilerin, sosyal ve kültürel alanlarda Bakanlıkça belirlenmiş uygun eğitim ortamlarında, öğrenim seviyelerine, ilgi ve isteklerine uygun öğretim programları doğrultusunda, bilgi, beceri, dil, yetenek ve deneyimlerini geliştirdiği, serbest zamanlarını değerlendirdiği ve benzeri eğitimlerin verildiği çeşitli kurs kapsamındaki özel öğretim kurumlarını kapsayacak. Buna kapsamda, yabancı dil kursları ile açıköğretim öğrencileri için hazırlanan kurslar olacak.

Meslek edindirme ve mesleki gelişim kursları da kişilerin meslek edinme ve mesleklerinde ilerlemelerine yönelik alanlarda Bakanlıkça belirlenmiş uygun eğitim ortamlarında, öğrenim seviyelerine uygun öğretim programları doğrultusunda, bilgi, beceri, yetenek ve deneyimlerini geliştirdiği ve benzeri eğitimlerin verildiği çeşitli kurs kapsamındaki özel öğretim kurumlarını içerecek. Bilgisayar, muhasebe, güzellik ve cilt bakımı, modelistlik ve stilistlik, turizm ve otelcilik, insan kaynakları ve sekreterlik, emlakçılık, reklamcılık, sigortacılık, televizyon, radyo ve spikerlik, iş makinesi belgesi gruplarında meslek edindirme ve mesleki gelişim kursları açılabilecek.

Yetenek kursları ise kişilerin, sanatsal ve sportif alanlarda Bakanlıkça belirlenmiş uygun eğitim ortamlarında, öğrenim seviyelerine, ilgi ve isteklerine uygun öğretim programları doğrultusunda, bilgi, beceri, yetenek ve deneyimlerini geliştirdiği, serbest zamanlarını değerlendirdiği çeşitli kurs kapsamındaki özel öğretim kurumlarını kapsayacak. Bu çerçevede, müzik, dans ve bale kursları düzenlenebilecek. Bu öğretim programları dışında, özel öğretim kursları kategorisi hariç, programında sadece teorik konulara yer veren ve uygulama dersliğini ihtiyaç duymayan diğer kurslar açılabilecek.

Yönetmelikte, ders yılı okullarda, derslerin başladığı tarihten kesildiği tarihe kadar geçen süre, öğretim yılı ise ders yılının başladığı tarihten ertesi ders yılının başladığı tarihe kadar geçen süre olarak tanımlandı.

KURS AÇMA DA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR

Günümüzde ve iş hayatımızda zamanın önemi çok büyüktür. Zamanımızı çok iyi kullanmalıyız. Bunun içinde planlı bir yaşam ve iş düzeni gerekmektedir. Bir işi en kısa sürede ve düzgün şekilde yapılabilmesi için yapılacak olan iş bilgisine hakim olmak gerekir. Bu bağlam da kişisel gelişim kursu açmak isteyen, müzik kursu açmak isteyen, dans kursu açmak isteyen, sanat kursu açmak isteyen, yabancı dil kursu açmak isteyen, kurs açma da dikkat edilecek hususlar nelerdir, müzik kursu açma da dikkat edilecek hususlar nelerdir diyen, dans kursu açma da dikkat edilecek hususlar nelerdir diyen, ana okulu açmak için dikkat edilecek hususlar nelerdir diyen, yabancı dil kursu açma da dikkat edilecek hususlar nelerdir diyen girişimcilerin Özel Öğretim kurumları kanunlarını ve yönetmeliklerini iyi bilmeleri gerekmektedir.

Son zamanlarda özel kurs açarken karşımıza çıkan en büyük problemlerden biri engelli ulaşımına uygun olmayan yerlerin karşılaştığı problemlerdir. Özel dans kursu açmak istenen binada, özel müzik kursu açmak istenen bina veya yabancı dil kursu açmak istenen bina engelli erişimine uygun standartlarda olmalıdır. Kurs açılacak binanın girişinde eşik yada merdiven engeli var ise bu engel uygun şekilde yapılacak rampa yada alınacak engelli taşıma ileti aparatı sayesinde bu engel kolaylıkla aşılabilmektedir.

Yine kurs açarken bu sene en çok karşılaştığımız sıkıntılardan biride kurum açılacak olan binaya ait deprem raporu yada diğer adıyla binaya ait teknik rapor. Kurs açmak için alınacak olan teknik raporun bina taşıyıcılarından alınacak beton değerlerinin deprem riskine göre uygunluğunun belirtildiği bir rapor olan teknik raporun olumlu olması gerekmektedir. Anaokulu açılacak binada, müzik kursu açılacak binada, dans kursu açılacak binada, yabancı dil kursu açılacak binada hazırlanacak teknik raporun kesinlikle uygun olması gerekmektedir.

Yine kurs açma girişiminde karşımıza gelen problemlerden biri de röle ve yerleşim planında yaşanan eksik ibarelerdir. Kurs açılışlarında istenen yerleşim planı ve anaokulu açılışlarında hazırlanması gereken yerleşim planlarında bir çok nokta eksiksiz belirtilmelidir. Kurs açarken hazırlanacak yerleşim planında kursa ait yangın çıkışları, kursa ait tavan yükseklikleri, kursa ait kapı genişlikleri, açılacak kursa ait koridor genişlikleri, açılacak kursa ait sınıf alanları, açılacak kursa ait cam alanları ve bunlar gibi bütün noktaların belirtilmesi gerekmektedir.

YABANCI DİL KURSU AÇMA

Ülkemizde eğitim konusunda yaşamış olduğumuz sıkıntılar yabancı dil öğrenimi noktasında çok açık bir şekilde görülmektedir. Yabancı dil öğrenimi okullarımızda çok yetersiz kalmaktadır. Bunun için veliler çeşitli arayışlara girmektedir. Doğal olarak özel ders ve özel kursların bu noktada devreye girdiğini görüyoruz. Yabancı dil kursları okulda öğrenilemeyen bu dilleri buralarda öğrenmek için cazip hale getirmiştir. Bu noktada günümüzde sıkca yaygınlaşmakta olan yabancı dil kursları açılması bu eksikliği fazlasıyla gün yüzüne çıkarmaktadır. Tabiki talep çok olmasından dolayı bu yabancı dil kurslarının açılması ve yaygınlaşmasına sebep olmaktadır. Yabancı dil kursu açmak isteyen girişimciler bu alanda bir takım eksiklikleri ve ruhsat almak için gerekli bilgileri öğrenmek için arayışlara girmektedirler. Yabancı dil kursu açmak, İngilizce kursu açmak, almaca kursu açmak ve bunlar gibi yabancı dil kurslarını açmak ve bu yabancı dil kurslarının açılış evraklarını hazırlamak ve yine açılacak olan yabancı dil kurslarının ruhsatlandırırması noktasındaki her aşamada bir bilene ihtiyaçları olabilir. Bu bağlamda yabancı dil kursu açma danışmanı olarak bizi arayarak bilgi alabilisiniz

ÖZEL ÖĞRETİM DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ

Bir Milletin en milli değerleri olan eğitim ve öğretim, çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi amacını gerçekleştirmelidir. Bu hususta eğitim siyaset ve toplum yönetiminin en iyi idare edilmesi gereken birimdir. Eğitimin kalitesi toplumun kalitesini belirler. Kaliteli eğitim, gelişen teknoloji demektir, kaliteli eğitim gelişmiş bir sosyal toplum demektir, kaliteli eğitim iyi yetişmiş birey demektir, kaliteli eğitim sanatta ve sporda gelişmiş insanlar demektir. Yani eğitim her şeydir. Ne yazık ki okullarımız ve eğitim kalitemiz istenilen düzeyde olmadığını görmekteyiz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için sanatsal becerilerini geliştirebilmek için, mesleki gelişimlerini daha ileri düzeylere getirebilmesi için okullarda ve özel öğretim kurumlarında aldıkları eğitim ile istediklerini başarmak zorundadırlar.

Ülkemizde var olan Özel Okullar, Ana okulları, Özel Mesleki Kurslar, Özel Kurslar ve bunlar gibi kurumlar eğitime destek vermek amacıyla eğitim ruhu içinde olan girişimcilerin gerek eğitmenlik ruhu gerekse ticari amaç ile bu gibi kurumları açmaktadırlar. Ülkemizde eğitim kurumu açmak ve ruhsat almak meşakatli ve zor bir süreç içermektedir. Bizler bu süreci en kısa zamanda ve sorunsuz bir şekilde yürütmek ve girişimcilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bulunmaktayız.